Lood-, zink- en koperwerkzaamheden

Naast onze werkzaamheden in bitumineuze en EPDM dakbedekkingen, zijn wij ook gespecialiseerd in het verwerken van koper, lood en zink.

Lood wordt veel toegepast om aansluitingen tussen verschillende bouwelementen waterdicht te maken. Denk aan de overgang tussen een gemetselde gevel en een plat dak of bijvoorbeeld de aansluiting van een schoorsteen naar een pannendak.

Vooral bij monumentale gebouwen wordt lood ook gebruikt voor het bekleden van sierlijke elementen, zoals de torenspits van een kerk of een ornament.

Dankzij de dikte van het materiaal, de goede bestendigheid tegen temperatuurswisselingen en het gewicht, kan lood een gebouw overleven, mits het goed is aangebracht.

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, worden koper en zink vooral toegepast in de vorm van dakgoten en hemelwaterafvoeren. Vroeger werden deze metalen juist veel gebruikt om kwalitatief hoogwaardige daken te maken op klassieke, statige panden. Gelukkig worden koper en zink ook in de nieuwbouw steeds vaker gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals de duurzame bekleding van bijvoorbeeld een dakkapel of zelfs een compleet dak of gevel.

Beide materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende structuren in oppervlak. Ook kunnen zij in verschillende systemen worden aangebracht, zodat het uw gebouw een traditionele óf juist een moderne look geeft.

Naast dat koper, lood en zink duurzame materialen zijn, zijn zij ook nog eens onderhoudsvrij, volledig recyclebaar én geven zij een unieke uitstraling aan uw gebouw.

Voor een impressie van onze werkzaamheden op het gebied van metalen dakdekken, kunt u de foto’s op onze website bekijken en u mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u goed adviseren en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden in koper-, lood- en zinkwerk.

Contact